Sisteme de Control Acces si Pontaj

Sistemele de control al accesului si-au castigat legitimitatea in momentul in care s-a pus problema controlului sau restrictionarii accesului persoanelor prin anumite cai de acces.
Magnum proiecteaza şi instaleaza o mare diversitate de tipuri de sisteme de control al accesului, pe baza unui studiu privind cerintele de securitate specifice obiectivului.

Domenii de utilizare :
  • Obiective de importanta deosebita
  • Aeroporturi
  • Banci
  • Cladiri de birouri
  • Intreprinderi
  • Stadioane

Accesul unei persoane intr-o anumita zona poate fi restrictionat in functie de un interval orar zilnic si de zilele din saptamana. Se limiteaza in acest fel traficul de persoane, se controleaza si dirijeaza accesul persoanelor pe intrarea principala din cladire si se limiteaza accesul in incintele cu specific deosebit de lucru. In plus, se pot integra si programe specializate de pontaj care preiau informatiile din sistemul de control al accesului si realizeaza o gama complexa de rapoarte de pontaj.
Calea de acces care reprezinta filtrul de control al accesului poate fi reprezentata de o usa cu balamale simpla sau dubla, o usa glisanta, un turnichet, accesul putand fi controlat intr-un singur sens sau in ambele sensuri.
Controlul accesului se face cu ajutorul cititoarelor de cartele, care au evoluat de la cititoare cu cod de bare sau magnetice, pana la cititoare de proximitate, cu smart-cip, biometrice (pentru amprenta) sau de scanare a retinei umane. In acelasi mod au evoluat si cartelele de control al accesului, fiecare tip de cartela adaptandu-se la tehnologia cititorului folosit.
Dotarea filtrului de control al accesului cu dispozitive auxiliare este obligatorie, acestea asigurând functionalitatea filtrului.

Dispozitive auxiliare :
  • Yala electrica pozitionata in tocul vertical fix al usii sau electromagnet pozitionat la partea superioara a usilor masive (gen tezaur)
  • Contact magnetic pozitionat la partea superioara a usii, cu rol de a sesiza o intrare fortata, fara prezentarea unei cartele autorizate sau tinerea usii deschise un timp mai mare decât cel permis
  • Mecanism hidraulic-amortizor, montat in partea superioara a usii, care asigura inchiderea automata a usii, printr-o miscare progresiv-amortizata, fara socuri mecanice sau zgomote suparatoare
Din punct de vedere al modului de functionare, sistemele de control acces pot fi :
  • Cu inteligenta centralizata, caz in care deciziile de acces sunt luate de un server central care contine baza de date. In aceasta situatie, sistemul functioneaza in retea LAN / WAN . In cazul celor mai multe sisteme de control al accesului, cand comunicatia cu serverul se intrerupe, decizia revine controllerelor locale.
  • Cu inteligenta distribuita, caz in care decizile de acces sunt luate local, de catre un controller, evenimentele aparute in sistem putand fi urmarite pe un calculator client.
Telecom MSIS 2012